بازار کار , درآمد و رتبه مورد نیاز رشته تغذیه
برای معرفی و آشنایی شما عزیزان با رشته علوم تغذیه باید بگوییم که با توجه به اهمیت تغذیه و تاثیر آن بر روح و جسم ما انسان ها رشته علوم تغذیه در لیست رشته های محبوب قرار گرفته است که به مباحث ، ارزیابی ارزش های غذایی ، چگونگی تغذیه ی مناسب برای بهیود یافتن بیماران ، کمک به حفظ سلامت افراد و … می پردازد.یک متخصص علوم تغذیه وظیفه دارد که به بررسی موضوعات مربوط به تغذیه ، رژیم درمانی ، ارزش مواد غذایی در روند سلامت انسان ، و همچنین پیشگیری و کنترل بیماری ها بپردازد.رشته علوم تغذیه رشته در مقطع کارشناسی دارای دو گرایش تغذیه بالینی و تغذیه انسانی می باشد.رشته علوم تغذیه در مقطع کارشناسی ۱۳۰ واحد درسی را دربرمی گیرد که ۲۵ واحد درسی مربوط به دروس پایه، ۳۷ واحد درسی مربوط به دروس اصلی،۲۸ واحد درسی مربوط به دروس اختصاصی، ۱۸ واحد درسی مربوط به کارآموزی در عرصه و ۲۲ واحد درسی هم به دروس عمومی اختصاص دارد.در صورتی که علاقه مند به تحصیل در رشته علوم تغذیه هستید می توانید در جدول زیر لیست تمامی دروس کارشناسی رشته علوم تغذیه را مشاهده کنید.در صورت تمایل می توانید برای آگاهی از بازار کار دیگر رشته ها از جمله بازار کار رشته داروسازی ، بازار کار رشته علوم آزمایشگاهی ، بازار کار رشته اتاق عمل ، بازار کار رشته فیزیوتراپی ، بازار کار رشته کار درمانی و …
لیست دروس کارشناسی رشته علوم تغذیه |
|
دروس عمومی |
دو درس از دروس مبانی نظری اسلام – یک درس از دروس اخلاق اسلامی -یک درس از دروس انقلاب اسلامی -یک درس از دروس تاریخ و تمدن اسلامی – یک درس از دروس آشنایی با منابع اسلامی – ادبیات فارسی – زبان انگلیسی عمومی – تربیت بدنی ۱ و ۲ – جمعیت و تنظیم خانواده |
دروس پایه |
روشهای مطالعه و یادگیری – بیوشیمی مقدماتی – فیزیولوژی – آناتومی – آمار حیاتی – مبانی روانشناسی -جامعهشناسی پزشکی – اپیدمیولوژی بیماریها – بهداشت عمومی – میکروبشناسی عمومی – انگلشناسی |
دروس اصلی |
بیوشیمی متابولیسم – بهداشت و مسمومیتهای غذایی – میکروبشناسی مواد غذایی – اصول و روشهای نگهداری مواد غذایی – شیمی تجزیه مواد غذایی – اثر فرآیند بر ارزش غذا – تغذیه اساسی ۱ و ۲ – فیزیولوژی تغذیه – زبان تخصصی – اصول تنظیم برنامههای غذایی – اصول ایمونولوژی – داروشناسی – مدیریت خدمات غذایی – کاربرد رایانه در علوم تغذیه – اکولوژی غذا و تغذیه – پاتوفیزیولوژی |
دروس تخصصی |
تغذیه در دورههای زندگی – تغذیه گروهها و شرایط ویژه – خدمات تغذیهای در نظام مراقبتهای بهداشتی – اصول برنامه ریزی و مدیریت برنامههای تغذیهای – ارزیابی وضع تغذیه – اصطلاحات پزشکی و بیمارستانی – اصول آموزش و مشاوره تغذیه – بیماریهای ناشی از سوء تغذیه – رژیم درمانی ۱ و ۲ – روش تحقیق در علوم بهداشتی – سمینار تغذیه – پروژه |
ادامه تحصیل در رشته علوم تغذیه تا چه مقطعی امکان پذیر است؟
برای فارغ التحصیلان رشته علوم تغذیه امکان ادامه تحصیل در رشته علوم تغذیه تا مقطع دکتری وجود دارد.رشته علوم تغذیه در مقطع کارشناسی ارشد ۳۲ واحد درسی را در برمی گیرد که ۲۰ واحد آن مربوط به دروس تخصصی اجباری، ۶ واحد درسی مربوط به دروس تخصصی اختیاری و ۶ واحد درسی هم به پایان نامه اختصاص دارد.ضمن اینکه دانشگاه هایی نظیر دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ،دانشگاه علوم پزشکی اهواز، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه علوم پزشکی شیراز،دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ،دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دانشگاه علوم پزشکی ایران، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ،دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه های پذیرنده دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد در رشته علوم تغذیه می باشند.همچنین علاقه مندان به تحصیل در رشته علوم تغذیه در مقطع دکتری نیز می توانند در رشته هایی چون علوم تغذیه ،سیاست های غذا و تغذیه، بیوشیمی بالینی، سالمند شناسی ،نانو فناوری پزشکی، انفورماتیک پزشکی ، سلامت در بلایا و فوریتها، سلامت و رفاه اجتماعی ،اپیدمیولوژی، مددکاری اجتماعی ،گفتار درمانی به ادامه تحصیل بپردازند.
بررسی بازار کار و آینده شغلی رشته علوم تغذیه
در خصوص بازار کار و آینده ی شغلی رشته علوم تغذیه به اطلاعاتان می رسانیم که رشته علوم تغذیه به لحاظ بازار کار در وضعیت مناسبی قرار دارد و فارغ التحصیلان این رشته می توانند در بخش تغذیه بیمارستان ها ، مسئولیت فنی کارخانجات تولید مواد غذایی ، همکاری در کلینیکهای رژیم درمانی ، همکاری با پزشکان غدد داخلی و . . . مشغول به کار شوند.همچنین فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد این رشته می توانند در مراکز مختلف تحقیقاتی مشغول به کار شوند و فارغ التحصیلان مقطع دکتری نیز می توانند در دانشگاه ها به کارهای آکادمیک و تدریس بپردازند.در رابطه با شرایط تاسیس دفتر مشاوره تغذیه نیز لازم است بدانید که فارغ التحصیلان دارنده مدرک کارشناسی علوم بهداشتی تغذیه می توانند بدون گذراندن دوره طرح مجوز راه اندازی دفتر مشاوره تغذیه را دریافت نمایند و افرادی که مدرک کارشناسی آن ها غیر مرتبط است می بایست مدرک کارشناسی ارشد علوم تغذیه را دریافت نمایند و برای تاسیس دفتر مشاوره تغذیه به مدت دو سال نیز در طرح شرکت نمایند.
کدام دانشگاه ها در رشته علوم تغذیه دانشجو می پذیرند؟
- علوم پزشکی تبریز
- علوم پزشکی اصفهان
- علوم پزشکی شوشتر
- علوم پزشکی جندی شاپور
- علوم پزشکی زاهدان
- علوم پزشکی شیراز
- علوم پزشکی بقیه الله
- علوم پزشکی بوشهر
- علوم پزشکی یاسوج
- علوم پزشکی لرستان
- علوم پزشکی کرمان
- علوم پزشکی کاشان
- علوم پزشکی زابل
عرفی شغل کارشناس تغذیه
اگر به علم تغذیه علاقه دارید و دوست دارید به دیگران در داشتن جسم و روحی سالم کمک کنید، این شغل می تواند برای شما مناسب باشد.
انسان برای بقای خود نیازمند غذا است. خوردن یکی از نیازهای ذاتی بشر می باشد. داشتن تغذیه مناسب به طول عمر و سلامت جسمی و روحی افراد کمک زیادی می کند. علم تغذیه افراد را در رسیدن به یک تغذیه مناسب یاری می کند. رژیم درمانی، اصول علم تغذیه، ارزش مواد غذایی و نحوه تغذیه مناسب از موارد مهم در علم تغذیه می باشند. رژیم درمانی نیز نوع رژیم غذایی لازم در بیماریهای مختلف را مشخص میکند. اصول علم تغذیه بررسی میکند که چه فرآیندی روی مواد غذایی خورده شده انجام میگیرد تا جذب یا دفع شود. ارزش مواد غذایی، میزان ویتامین ها، املاح و سایر مواد مفید درون خوراکی ها را مشخص کرده و آنها را از نظر ارزش غذایی طبقه بندی می کند. رسیدن به یک برنامه غذایی مناسب را شاید بتوان هدف اصلی علم تغذیه دانست.
متخصص تغذیه فردی است که از علم تغذیه آگاهی کامل دارد. او از دانش خود برای کمک به افراد در تصمیم گیری در مورد سبک زندگی و تغذیه شان استفاده می کند. کارشناس تغذیه با دادن اطلاعات و مشاوره درباره ارتباط غذا با سلامت جسمی و روحی، به ترویج تندرستی در جامعه می پردازد.
متخصص تغذیه برای گروه های مختلف مردم اعم از کودکان، میانسالان، بیماران، افراد چاق و لاغر متناسب با وضعیت و نیاز آنها برنامه غذایی تهیه می کند. او برای آنها تعیین می کند از چه نوع مواد غذایی و به چه میزان روزانه مصرف کنند.
کارشناس تغذیه که در محل هایی مانند کارخانجات صنایع غذایی مشغول به کار می شوند، از دانش تغذیه خود در فرآیند تولید مواد غذایی استفاده می کنند.
متخصص تغذیه باید به علم تغذیه اشراف کامل داشته و از آخرین اطلاعات و دستاوردهای این حوزه آگاه باشد. او باید در کنار داشتن مهارت های ارتباطی مناسب، تاحدی با روانشناسی افراد آشنایی داشته تا بتواند برخورد مناسبی با مراجعان داشته و متناسب با وضعیت جسمی و روحی آنها، برنامه و رژیم غذایی شان را تهیه کند.
متخصصان تغذیه ای که در استخدام بیمارستان، شرکت یا کارخانه ای هستند، معمولا به صورت تمام وقت مشغول به کارند. در مورد آنهایی که به طور مستقل بوده و دفتر مشاور تغذیه (مطب) دارند، تعیین ساعات کاری بر عهده خودشان می باشد.
در ادامه اطلاعات کاملی در مورد وظایف، دانش و مهارت مورد نیاز، تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل، بازار کار و فرصت های شغلی و میزان درآمد متخصص تغذیه و برخی از متخصصان تغذیه معروف ارائه می شود.
وظایف متخصص تغذیه
- ارائه توضیحات کافی در مورد مسائل مربوط به تغذیه و رژیم درمانی به مراجعان
- شناسایی و ارزیابی نیازهای مراجعان (برای بیماران توصیه های پزشک معالج به متخصص تغذیه بسیار کمک می کند.)
- تهیه و ارائه برنامه های غذایی مناسب به مراجعان
- ارزیابی اثرات برنامه های غذایی و تغییر آنها در صورت لزوم
- صحبت کردن و انگیزه دادن به مراجعان برای دنبال کردن برنامه های غذایی خود
- تشخیص مشکلات تغذیه ای موجود در جامعه
- تهیه برنامه های اجرایی برای رفع مشکلات تغذیه در جامعه
- ارائه برنامه و دستورالعمل برای افزایش ارزش غذایی مواد خوراکی
- آگاهی از جدیدترین اطلاعات و آخرین تحقیقات مرتبطمهارت و دانش مورد نیاز
- علاقه زیاد به تغذیه و سلامت افراد
- دانش کافی درباره اثر رژیم های غذایی مختلف روی سلامت
- مهارت های ارتباطی مناسب
- توانایی توضیح و آموزش مباحث مختلف به همه افراد در هر سطحی
- داشتن صبر و توانایی ایجاد انگیزه در افراد برای تغییر عادات غذایی و دنبال کردن رژیم غذایی
- داشتن انعطاف در کار (با هر فردی متناسب با شرایط و وضعیت او برخورد کند)
- داشتن طرز تفکری بدور از هر گونه پیش داوری
- آشنایی نسبی با روانشناسی افراد
- داشتن مسئولیت پذیری ( زیرا کار متخصص تغذیه با سلامت جسم و روح انسان ها ارتباط دارد)
تحصیلات لازم و نحوه ورود به شغل
در برخی مشاغل، افراد تحصیلات مرتبط با کار خود را نداشته و بیشتر از طریق تجربه کار خود را انجام می دهند. برای متخصص تغذیه در کشور ما هم همینطور است. به عنوان مثال تعدادی از متخصصان تغذیه، پزشکان عمومی یا متخصص غیرمرتبط هستند. ولی علاقه مندانی که می خواهند به صورت تخصصی و حرفه ای وارد این شغل شوند، می توانند در رشته علوم تغذیه در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل کنند. البته پزشکان عمومی علاقه مند هم می توانند با گذراندن دوره تخصصی علوم تغذیه، به صورت حرفه ای وارد این شغل شوند.
فرصت های شغلی و بازار کار متخصص تغذیه
متخصص تغذیه می تواند در بیمارستان ها، درمانگاه ها، مراکز تحقیقاتی، کارخانجات تولید مواد غذایی و … استخدام شود. او می تواند کارهایی مانند تهیه رژیم برای ورزشکاران در باشگاه های ورزشی و کارگران در کارخانه ها را نیز انجام دهد. با داشتن سرمایه، تجربه و شرایط لازم می تواند به طور مستقل دفتر مشاوره تغذیه راه اندازی کند. برای دیدن این شرایط روی لینک زیر کلیک کنید :
شرایط تاسیس دفاتر کار مشاوره تغذیه و رژیم درمانی
آمار دقیقی از وضعیت بازارکار و استخدام متخصصان تغذیه در کشور در دسترس نمی باشد. با توجه به زیاد شدن اهمیت تغذیه و تاثیر آن بر سلامت، مسایل مربوط به درمان چاقی و لاغری، لزوم رعایت رژیم های غذایی در بیماران و … برای افراد مختلف جامعه پیش بینی می شود بازارکار مناسبی پیش روی متخصصان تغذیه باشد.
وضعیت استخدام این شغل در برخی کشورهای جهان به شرح زیر است :
آمریکا – پیش بینی ها نشان می دهد میزان استخدام متخصصان تغذیه بین سال های۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ ، رشد۲۰ درصدی خواهد داشت. در حالی که متوسط این رشد برای همه مشاغل۱۴ درصد می باشد.
استرالیا – در بازه زمانی۵ سال گذشته میزان استخدام در این شغل رشد۳۱٫۳ درصدی داشته و در آینده رشد خوبی برای آن پیش بینی شده است.
درآمد متخصص تغذیه
اطلاعات دقیقی از میزان درآمد متخصصان تغذیه در کشور در دسترس نمی باشد. آن دسته از این متخصصان که در بخش های دولتی استخدام می شوند، مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می کنند. آنهایی نیز که در بخش خصوصی فعالیت می کنند، با توجه به سطح تحصیلات، میزان تجربه، مهارت و کیفیت کار خود، درآمدهای متفاوتی دارند.
درآمد کارشناس تغذیه در برخی از کشورهای جهان عبارتند از :
آمریکا – متوسط درآمد سالانه این شغل۵۳٫۲۵۰ دلار (برای همه مشاغل۳۳٫۸۴۰ دلار) در سال ۲۰۱۰ و مطابق با آخرین آمارها در سال ۲۰۱۳، ۵۴٫۱۰۰ دلار بوده است.
استرالیا – متوسط درآمد سالانه متخصصان تغذیه۶۹٫۰۰۰ دلار (قبل از کسر مالیات) می باشد.
انگلستان – درآمد متوسط سالیانه این شغل برای افراد تازه کار بین۳۲٫۵۰۰ تا۴۲٫۵۰۰ دلار، برای افراد باتجربه حدود۵۲٫۵۰۰ دلار و برای افراد دارای تخصص عالی۶۱٫۵۰۰ دلار می باشد.
شخصیت های مناسب این شغل
به طور کلی همیشه افراد موفقی از تیپ های شخصیتی مختلف در تمام مشاغل هستند و نمی توان دقیقا اعلام کرد که فقط تیپ های شخصیتی خاصی هستند که در این شغل موفق می شوند. اما طی تحقیقاتی که صورت گرفته تیپ های شخصیتی ای که برای این شغل معرفی می شوند، عموما این کار را بیشتر پسندیده و رضایت شغلی بیشتری در آن داشته اند.
شخصیت های مناسب این شغل بر اساس شخصیت شناسی MBTI :
این تیپ شخصیتی به حوزه های سلامت علاقه مندند. آنها به عوامل روانی، احساسی و معنوی بیماران توجه داشته و از ارائه راه حل به بیماران خشنود می شوند.
این تیپ شخصیتی دوست دارند از دانش خود در جهت کمک به دیگران استفاده کنند به خصوص اگر کار آنها به صورت مشاوره ای باشد.
این تیپ شخصیتی به حوزه بهداشت و سلامت علاقه دارد چون علاوه بر حغظ استقلال، مشاغل آن از انعطاف کافی برخوردارند. این افراد اگر کارشان به صورت مشاوره ای و خارج از ساختار سنتی اداری باشد، بسیار از آن لذت می برند.
این تیپ شخصیتی دوست دارد در کارش استقلال داشته و از نزدیک با افراد ارتباط داشته باشد.
این تیپ شخصیتی دوست دارد با دیگران مستقیما در ارتباط باشد، به آنها کمک کرده و از مشکلات و دردهایشان بکاهد. او می تواند رابطه خوبی با بیماران و همکاران خود ایجاد کند.
کارشناسی ارشد علوم تغذیه
معرفی رشته:
رشته علوم تغذیه از رشته های مورد توجه جوانان در چند سال اخیر است. این رشته به رژیم درمانی، اصول علم تغذیه، ارزش مواد غذایی و نحوه تغذیه مناسب برای حفظ سلامت بدن میپردازد. در این میان اصول علم تغذیه بررسی میکند که چه فرآیندی روی مواد غذایی خورده شده انجام میگیرد تا جذب یا دفع شود و رژیم درمانی نیز نوع رژیم غذایی لازم در بیماریهای مختلف را مشخص میکند.
ویژگیهای خاص رشته علوم تغذیه از جمله امکان تاسیس دفتر کار مشاوره تغذیه ( معروف به مطب تغذیه ) این رشته را در زمره پرطرفدارترین رشته های چند سال اخیر درآورده، تا آنجا که قبولی در این رشته نیازمند برنامه ریزی و تلاش ویژه است. این اقبال عمومی مسوولیت برنامه ریزان را در راستای فراهم نمودن امکانات لازم برای اشتغال موثر فارغ التحصیلان در چند سال آینده دو چندان می سازد.
در این خصوص لازم است تا اقداماتی نظیر فرهنگ سازی عمومی و توجه به ضرورت و مزایای مشاوره تغذیه، اعطای تسهیلات مناسب برای توسعه دفاتر مشاوره تغذیه، ارایه گزینه های جایگزین مطب برای آن دسته از افرادی که به هر دلیل امکان یا تمایل تاسیس مطب را ندارند و نظایر آن صورت پذیرد. در غیر اینصورت، باید نگران افزایش تعداد فارغ التحصیل جویای کار در این رشته بود.
در ادامه برای آشنایی بیشتر متقاضیان انتخاب رشته کنکور و نیز افرادی که در بازار کار و کاریابی به دنبال شغل و استخدام هستند، اطلاعات بیشتری شامل: برنامه درسی(سرفصل) و تعداد واحد ها، دانشگاه های دارای رشته ارشد علوم تغذیه، معرفی رشته های دکترای علوم تغذیه (به منظور ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر آموزش عالی) و معرفی مشاغل و بازارکار این رشته ارایه می شود.
رشته های کارشناسی مجاز برای ورود به این رشته بر اساس دفترچه کنکور ارشد ۹۵ عبارتند از:
کارشناسی رشته های علوم و صنایع غذایی، مهندسی علوم و صنایع غذایی، علوم تغذیه، بهداشت مواد غذایی، مهندسی کشاورزی گرایش صنایع غذایی، مهندسی کشاورزی علوم دامی، زیست شناسی(گیاهی، جانوری، عمومی، سلولی مولکولی، شیلات و آبزیان، دریا)، دبیری زیست شناسی با گرایش زیست شناسی عمومی، پرستاری، مامایی، بهداشت عمومی، فیزیولوژی، علوم آزمایشگاهی، بیوشیمی، میکروب شناسی، رژیم شناسی، هوشبری، اتاق عمل، بهداشت محیط، بهداشت و بازرسی گوشت، مهندسی تولیدات دامی، اقتصاد تغذیه، زیست شناسی گرایش میکروبیولوژی
برنامه درسی (سر فصل) ارشد علوم تغذیه و تعداد واحدها :
تعداد کل واحدها : ۳۲ واحد
دروس تخصصی اجباری : ۲۰ واحد
دروس تخصصی اختیاری : ۶ واحد
پایان نامه : ۶ واحد
نام درس | تعداد واحد | نام درس | تعداد واحد |
---|---|---|---|
روشهای آمار زیستی | ۳ | روش تحقیق در علوم تغذیه | ۲ |
فیزیولوژی تغذیه پیشرفته | ۲ | تغذیه پیشرفته ۱ | ۳ |
تغذیه پیشرفته ۲ | ۳ | تغذیه بالینی | ۲ |
اپیدمیولوژی تغذیه | ۲ | مباحث جاری تغذیه | ۲ |
سمینار | ۱ | جمع | ۲۰ |
دروس تخصصی اختیاری
نام درس | تعداد واحد | نام درس | تعداد واحد |
---|---|---|---|
برنامه ریزی غذا و تغذیه | ۲ | تغذیه تجربی | ۲ |
زبان تخصصی پیشرفته | ۲ | بیولوژی مولکولی | ۲ |
پاتوفیزیولوژی | ۲ | جمع | ۱۰ |
- دانشجو باید ۶ واحد از دروس فوق را انتخاب کند.
بر اساس دفترچه انتخاب رشته ارشد ۹۵
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان | دانشگاه علوم پزشکی اهواز | دانشگاه علوم پزشکی ارومیه |
دانشگاه علوم پزشکی تبریز | دانشگاه علوم پزشکی تهران | دانشگاه علوم پزشکی شیراز |
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | دانشگاه علوم پزشکی مشهد | دانشگاه علوم پزشکی ایران |
دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه | دانشگاه آزاد واحد علوم تحقيقات |
دانشگاههایی که در رشته ارشد علوم تغذیه پذیرش دانشجو دارند
بر اساس دفترچه انتخاب رشته ارشد ۹۴
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان | دانشگاه علوم پزشکی اهواز | دانشگاه علوم پزشکی ارومیه |
دانشگاه علوم پزشکی تبریز | دانشگاه علوم پزشکی تهران | دانشگاه علوم پزشکی شیراز |
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی | دانشگاه علوم پزشکی مشهد | دانشگاه علوم پزشکی ایران |
دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه |
رشته های دکترای علوم تغذیه (بر اساس دفترچه کنکور دکترای تخصصی علوم پزشکی ۹۶-۹۵):
فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد علوم تغذیه می توانند در رشته های زیر در آزمون مقطع دکترای حوزه علوم پزشکی شرکت کنند:
- علوم تغذیه
- سیاست های غذا و تغذیه
- بیوشیمی بالینی
- سالمند شناسی
- نانو فناوری پزشکی
- انفورماتیک پزشکی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)
- سلامت در بلایا و فوریتها (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)
- سلامت و رفاه اجتماعی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)
- اپیدمیولوژی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی)
- مددکاری اجتماعی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد علوم پزشکی به شرط داشتن کارشناسی مددکاری)
- گفتار درمانی (مجاز برای تمامی رشته های ارشد به شرط داشتن کارشناسی گفتار درمانی)
وضعیت درآمد و استخدام متخصص تغذیه

وضعیت استخدام و بازار کار متخصص تغذیه
متخصص تغذیه می تواند در بیمارستان ها، درمانگاه ها، مراکز تحقیقاتی، کارخانجات تولید مواد غذایی و … استخدام شود. او می تواند کارهایی مانند تهیه رژیم برای ورزشکاران در باشگاه های ورزشی و کارگران در کارخانه ها را نیز انجام دهد. با داشتن سرمایه، تجربه و شرایط لازم می تواند به طور مستقل دفتر مشاوره تغذیه راه اندازی کند. برای دیدن این شرایط روی لینک زیر کلیک کنید :
شرایط تاسیس دفاتر کار مشاوره تغذیه و رژیم درمانی
آمار دقیقی از وضعیت بازارکار و استخدام متخصصان تغذیه در کشور در دسترس نمی باشد. با توجه به زیاد شدن اهمیت تغذیه و تاثیر آن بر سلامت، مسایل مربوط به درمان چاقی و لاغری، لزوم رعایت رژیم های غذایی در بیماران و … برای افراد مختلف جامعه پیش بینی می شود بازارکار مناسبی پیش روی متخصصان تغذیه باشد.
وضعیت استخدام این شغل در برخی کشورهای جهان
آمریکا – پیش بینی ها نشان می دهد میزان استخدام متخصصان تغذیه بین سال های۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ ، رشد۲۰ درصدی خواهد داشت. در حالی که متوسط این رشد برای همه مشاغل۱۴ درصد می باشد.
استرالیا – در بازه زمانی۵ سال گذشته میزان استخدام در این شغل رشد۳۱.۳ درصدی داشته و در آینده رشد خوبی برای آن پیش بینی شده است.
درآمد متخصص تغذیه
اطلاعات دقیقی از میزان درآمد متخصصان تغذیه در کشور در دسترس نمی باشد. آن دسته از این متخصصان که در بخش های دولتی استخدام می شوند، مطابق با قانون مدیریت خدمات کشوری حقوق دریافت می کنند. آنهایی نیز که در بخش خصوصی فعالیت می کنند، با توجه به سطح تحصیلات، میزان تجربه، مهارت و کیفیت کار خود، درآمدهای متفاوتی دارند.
درآمد کارشناس تغذیه در برخی از کشورهای جهان
آمریکا – متوسط درآمد سالانه این شغل۵۳.۲۵۰ دلار (برای همه مشاغل۳۳.۸۴۰ دلار) در سال ۲۰۱۰ و مطابق با آخرین آمارها در سال ۲۰۱۳، ۵۴.۱۰۰ دلار بوده است.
استرالیا – متوسط درآمد سالانه متخصصان تغذیه۶۹.۰۰۰ دلار (قبل از کسر مالیات) می باشد.
انگلستان – درآمد متوسط سالیانه این شغل برای افراد تازه کار بین۳۲.۵۰۰ تا۴۲.۵۰۰ دلار، برای افراد باتجربه حدود۵۲.۵۰۰ دلار و برای افراد دارای تخصص عالی۶۱.۵۰۰ دلار می باشد