آزمایش AMA
انرژی سلول های ما در اندامکی به نام میتوکندری فراهم می شود. در بیماری خودایمنی سیروز صفراوی (Primary Biliary Cholangitis یا PBC)، دستگاه ایمنی بدن به اشتباه بر علیه میتوکندری سلول ها خودآنتی بادی می سازد. این خودآنتی بادی ها سبب آسیب به مجاری صفراوی در کبد می شوند. این آسیب می تواند کبد را از کار باندازد و خطر ابتلا به سرطان کبد را افزایش دهد. از نشانه های بیماری سیروز صفراوی می توان به بی حالی، لک پوست، زردی، درد سمت راست بالای شکم، ورم دست و پا، خشکی دهان و چشمان اشاره کرد.
آزمایش AMA (Antimitochondrial antibody) برای اطمینان از ابتلا به بیماری سیروز صفراوی درخواست می شود. در آزمایش AMA به کمک سلول های کلیوی و کونژوگه ضد IgG وجود خودآنتی بادی AMA در سرم بیمار تشخیص داده می شود. البته جواب آزمایش AMA به تنهایی برای تأیید بیماری سیروز صفراوی کافی نیست. ممکن است پزشک برای اطمینان از بیماری، آزمایش های دیگری همچون ANA، بیلیروبین، آلبومین، CRP و ASMA درخواست کند. در بیماری های خودایمنی دیگری مانند هپاتیت خودایمن، لوپوس و روماتیسم مفصلی نیز ممکن است آزمایش AMA مثبت شود.
تصویر میکروسکوپ فلورسنس از نمونه AMA مثبت
در آزمایشگاه میلاد اصفهان با استفاده از بهترین کیت های اروپایی دارای تأییدیه CE/IVD و تأییدیه آزمایشگاه مرجع سلامت و با به روزترین روش تشخیصی (روش cell-based Immunofluorescence assay) آزمایش AMA زیر نظر متخصص ایمنولوژیست (دانشیار دانشگاه) انجام می پذیرد. اگر جواب آزمایش بیماران مثبت باشد، نتایج تصاویر ایمنوفلورسنس برای پزشکان گرامی فرستاده می شود.