ایمونولوژیبیوشیمیمطالب علمی

استرادیول – estradiol

استرادیول (استرادیول ۱۷B و E2) قویترین استروژن ترشح شده توسط تخمدان است و عمدتاً در گردش خون به گلوبولین متصل شونده به هورمون جنسی (SHBG) اتصال دارد. هرچند که تولید اولیه این هورمون در تخمدان انجام می‌شود، در قشرغده آدرنال و در بارداری توسط جفت نیز تولید می‌گردد. در مردان منبع اصلی تولید هورمون بیضه است. مقادیر افزایش یافته غیر طبیعی هورمون می‌تواند نشانه تومورهای بیضه و نیز ژنیکوماستی در مردان باشد.
نقشه اولیه استرادیول در زنان تنظیم عملکرد جنسی از طریق آماده سازی موکوز رحم برای مراحل پیش بارداری (Pregestational) است. در زنان غیر باردار، سطح استرادیول به صورت چرخه‌ای می‌باشد که مقدار بیشینه آن کمی قبل از تخمک گذاری اتفاق می‌افتد.
الگوی ترشح استرادیول در یک چرخه ی قاعدگی معمولاً در کنار FSH و LH و پروژسترون ارزیابی می‌شود.
استرادیول تولید هورمون محرک لیکولی (FSH) را سرکوب کرده بازارسازی و هورمون لوتئیزه کننده (LH) از غده هیپوفیز را تحریک می‌نماید. بنابراین سطوح پیش تخمک گذاری شاخصی از بلوغ فولیکولی است. در کنار اولتراسوند، افزایش سطح سرم می‌تواند در تشخیص بارداری به کار رود. به علاوه غلظت سرمی استرادیول جهت ارزیابی اختلالات مختلف قاعدگی زنانه شدن در کودکان و تومورهای تولیدکننده استروژن کاربرد دارد.
استرادیول ممکن است در موارد ژنیکوماستی و سیروز نیز افزایش یابد. استرادیول با اهداف درمانی در موارد ناباروری نیز اندازه‌گیری می‌شود. کاربرد اساسی این هورمون در تشخیص آمنوره و پایش القاء تخمک‌گذاری می‌باشد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا